Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

21-11-2014

Kinderen zijn vaak nauw betrokken bij de aanschaf en de verzorging van huisdieren. Om hen te leren hun dieren beter te begrijpen, ontwikkelde de Sophia-Vereeniging het Sophia HuisdierenKwartet. Aan bod komen de sociale behoeften van honden, katten, cavia’s, paarden, vogels en konijnen.

Bestel het Sophia HuisdierenKwartet nú als leuk en educatief schoencadeautje voor slechts € 5,- inclusief verzendkosten!

07-11-2014

Wilt u uw kennis inzetten voor een beter huisdierenwelzijn in Nederland? De Sophia-Vereeniging is op zoek naar een bestuurslid met met kennis en ervaring op het gebied van (online) leden- en fondsenwerving die op vrijwillige basis zitting neemt in haar bestuur. Als bestuurslid leden- en fondsenwerving draagt u bij aan een gezonde financiële basis van de vereniging, zodat wij onze dierenbeschermende activiteiten op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.

Nieuws

25-11-2014

AMSTERDAM - De illegale handel in bedreigde dieren op internet neemt flink toe: dit jaar zijn ruim 33.000 bedreigde wilde dieren of delen ervan online te koop aangeboden. Dat is een stuk meer dan een paar jaar geleden.

20-11-2014

SNEEK - Een 36-jarige inwoner van Sneek heeft een proces-verbaal gekregen omdat hij de bek van zijn hond had dichtgeplakt met schilderstape.

18-11-2014

ENSCHEDE - In Enschede is vrijdagavond door een nog onbekende persoon een dood konijn aan de deur van een dierenwinkel geplakt. Een toevallige passant trof het dier aan.

11-11-2014

MADRID - Een Spaanse verpleegster die is genezen van ebola wil € 150.000,- aan schadevergoeding van de Spaanse overheid. De autoriteiten in dat land besloten namelijk dat haar hond Excalibur moest worden afgemaakt omdat de hond het gevaarlijke virus ook kon hebben.