Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

19-12-2014

Zodra de Sint het land uit is, gaat menigeen in de weer om de kerstsfeer in huis te halen. Huisdiereigenaren moeten daarbij echter wel voorzichtig zijn: sommige sfeerverhogers zijn levensgevaarlijk voor dieren, zoals chocolade, giftige planten en allerlei soorten decoraties. Wie zijn huisdier wil kunnen redden in geval van nood, bestelt nu het handboek Sophia DierenEHBO.

05-12-2014

Op 13 en 14 december 2014 vond Nederlands grootste rashondententoonstelling plaats: de Amsterdam Winner Show. Keurmeesters bepalen hier per ras welke hond er het beste uitziet. Helaas zijn deze ‘Winners’ vaak de grote verliezers. Want bij veel rashonden is het uiterlijk zo extreem, dat hun gezondheid er ernstig onder lijdt.

Wilt u ons helpen om een einde te maken aan dit rashondenleed? Stem dan nu op de Zieligste hond van Nederland!

Nieuws

18-12-2014

GILZE – Er blijkt een groot verschil te zitten in hoeveel geld een huisdier waard is voor zijn eigenaar. Gemiddeld is men in Nederland bereid om € 1.358,- neer te tellen voor de geneeskundige behandeling van een huisdier. Voor honden hebben Nederlanders het meeste over: € 2.348,-. Voor katten, met € 968,-, maar liefst 2,4 keer minder.

16-12-2014

IJMUIDEN - De vrijwilligers van Forteiland IJmuiden hebben zich de furie van dierenartsen en liefhebbers van konijnen uit heel Nederland op de hals gehaald door op marktplaats een oproep ’Konijnen gevraagd’ te plaatsen. Doel was de door myxomatose uitgestorven konijnenpopulatie op het eiland weer in ere te herstellen.

14-12-2014

NORMANDIË - Een vermiste kat heeft ruim 1000 kilometer door Frankrijk gelopen om zijn baasje terug te vinden. En dat lukte; na 1,5 jaar is kat Cookie weer thuis.

09-12-2014

MAASTRICHT - Een inbreker is verraden door zijn eigen hond, die hij naar zijn 'werk' had meegenomen. Doordat de hond blafte toen de politie polshoogte kwam nemen, kon de man op heterdaad worden betrapt en aangehouden.