Activiteiten

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan.

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk.

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken, komen minder dieren in asielen en op straat terecht.

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is.

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden.

 

Home

Blog

02-01-2015

Op 13 en 14 december 2014 vond de grootste rashondententoonstelling van Nederland plaats: de Amsterdam Winner Show. Keurmeesters bepalen hier per ras welke hond er het beste uitziet. Bij veel van deze rashonden is het uiterlijk echter zo extreem, dat hun gezondheid er ernstig onder lijdt. Om de gevolgen van het fokken op uiterlijk onder de aandacht te brengen, is de Sophia-Vereeniging de verkiezing voor de Zieligste hond van Nederland gestart. Koploper is Kareltje, de Cavalier King Charles spaniël die ondraaglijke hoofdpijn heeft omdat zijn schattige koppie te klein is voor zijn hersenen.

Wilt u ons helpen om een einde te maken aan dit rashondenleed? Stem dan nu op de Zieligste hond van Nederland!

29-12-2014

De jaarwisseling is voor de meeste mensen een feestelijke aangelegenheid. Champagne, oliebollen en vuurwerk horen daar natuurlijk bij. Maar wat voor mensen een feest is, is voor huisdieren een bron van ellende. Vaak zijn ze doodsbang voor het geknal van al dat vuurwerk. Gelukkig is dit huisdierenleed te verzachten met wat eenvoudige maatregelen. Wie helemaal goed voorbereid het nieuwe jaar wil vieren, bestelt nu de Sophia NoodSticker. Met deze sticker op de voordeur kunt u hulpdiensten laten weten dat er dieren in huis aanwezig zijn. Zo wordt niet alleen u geholpen in geval van nood, maar worden ook uw huisdieren gered!

Vraag hier de Sophia NoodSticker aan

Nieuws

29-01-2015

DEN HAAG - Het is een slechte dag voor de trotse eigenaren van elanden, kamelen, hyena's en bruine beren in ons land. De dieren behoren definitief niet tot de 100 zoogdiersoorten die op de positieflijst staan en vanaf 1 februari in Nederland gehouden mogen worden.

23-01-2015

BARNEVELD - De brandweer van Barneveld heeft vrijdagavond bij een woning in Barneveld een konijn uit een brandende schuur weten te redden.

21-01-2015

DEN HAAG - Zaterdag kreeg de Dierenambulance Den Haag een wel heel bijzondere melding van een mevrouw die na een bezoek in Friesland naar huis kwam met de auto. Eenmaal thuis bleek er gemiauw onder de motorkap vandaan te komen. Ze opende voorzichtig de motorkap en daar zat kat Teun, op het zekeringskastje.

14-01-2015

TORONTO - Er zijn weinig dingen in het leven schattiger dan een pup. Zo’n lieve, schattige hond met flapoortjes en een gebrek aan coördinatie doet iedereen smelten. Maar: kleintjes worden groot. Een website genaamd PuppySwap komt met de oplossing!